Visuell markedsføring

En sterkt visuelt uttrykk – farger, logoer, grafiske elementer og bildebruk – er med på å danne helhetsinntrykket av en bedrift, styrker markedsføringen og er med på å bygge bedriften som merkevare. Mange har i stadig større grad tatt i bruk Snapchat og Instagram som et ledd i direkte markedsføring, og de aller fleste har forstått viktigheten av effektiv og dynamisk bildebruk på nettsider. Det er større begrensninger i statiske medier som reklame i aviser, magasiner og plakater, og det stiller andre krav til den grafiske utformingen. Uansett medium bør man først og fremst tenke på hva som skal formidles, og hvem som er den intendert mottakeren.

Show versus tell

Forbrukere vil gjerne se en vare før de kjøper den. Å få et visuelt inntrykk av et produkt kan hjelpe kunden med å se det for seg, enten det gjelder å forestille seg klær på kroppen eller hvordan et skinntrekk vil se ut i bilen. Kleskjeder som H&M har gjerne bildegallerier. H&M har valgt en enkel grafisk utforming med et rent uttrykk, og tydelig navigasjon. Det er lite tekst og lite forstyrrende elementer som trekker oppmerksomhet bort fra produktene. Nike har på sin side en stilren grafisk profil med hensiktsmessige bilder og et dynamisk preg som passer bedriftens produkter. Visuelt er siden elegant, men levende og kraftfull.

Tiltrekning fremfor mas

Den største utfordringen ved visuell kommunikasjon er at den fort kan oppleves som rotete eller masete. Raskt skiftende bilder, ukritisk fargebruk og grafiske elementer som ikke harmonerer med bedriftens produkter vil kunne støte bort potensielle kunder. Store bilder og unødvendig bruk av flash-elementer gjør nettsiden treg å laste, og vil dermed skremme bort mer tilfeldige gjester som bare er inne for å “se seg rundt”.

About

View all posts by