Hvordan lage en fotoblogg

camera

Det er morsomt å sette sammen bilder til collage, og bruke bilder man finner på nettet, men dersom man vil lage en fotoblogg, bør man bruke egne bilder. Da slipper man å tenke på opphavsrettigheter, og man slipper å betale for å bruke bildene. Man trenger slett ikke å være en profesjonell fotograf for å lage en fotoblogg. Man bør lese litt om hvordan man tar gode bilder, men disse tipsene kan man finne i en bok eller på nettet. Det aller beste er å prøve ut ting selv, og bare knipse i vei. med dagens digitalkameraer, er det lett å slette bilder som er dårlige, og man ser raskt hvilke bilder som er verdt å samle på.

Finn en passende bakgrunn

Å lage en blogg er også veldig enkelt, for det finnes gratis maler man kan bruke. Når man lager en fotoblogg, er det viktig at bloggens grafikk ikke forstyrrer inntrykket av bildene. Derfor er det lurt å velge en nøytral bakgrunn, for eksempel hvit bakgrunn med svarte rammer rundt bildene. Et bakgrunnsbilde vil bare virke forstyrrende og forvirrende.

Tematiser din fotoblogg for spennende effekter

En fotoblogg kan gjerne ha et tema, for eksempel dyrebilder, fuglebiler eller naturbilder. Dersom man vil bruke portrettfoto i bloggen, er det viktig at man spør personene om tillatelse før man legger ut bilder. De som blir tatt bilde av bør få godkjenne bildene først, og godkjenne bruken av dem. Det er også lurt å skrive litt om bildene, for eksempel hvor og når de er tatt, og hva som er inspirasjonen bak bildet.