Fotografering og jobbe som modell

Hvis du vil jobbe som modell vil du trenge en portfoliomappe med bilder, rett og slett reklamebilder av deg selv. Selv om du nå kan ta gode bilder med mobilkamera og også redigere eller bruke portrettfilter og mer, så bør du få tatt profesjonelle bilder hvis du ønsker å fremstå som profesjonell selv.

Det koster fra rundt 1000 kroner for et par gode bilder hos fotograf, til 5-6000 kroner for en hel pakke med mange forskjellige slags bilder. Legger du til 4-5000 ekstra, kan du også få styling av en profesjonell stylist, og få ordnet både sminke og hår.

Du bør også ta et portrettbilde som er så naturlig som mulig. De fleste modellbyråer vil se din naturlige skjønnhet uten sminke. I tillegg bør du ta med et bilde med tettsittende klær så de kan se figuren din, for eksempel med dongeribukser og en singlet, men pass på at bildene ikke blir for sexy. Øv deg gjerne på mange forskjellige uttrykk og poseringer på forhånd. Det er en egen kunst å bli vakker og interessant på bilder, og at du mestrer den kunsten er noe av det viktigste du kan vise frem på portfoliobildene dine.

Før du eventuelt bestemmer deg for å få ordnet på noe du er misfornøyd med på din egen kropp ved å bruke penger på kosmetiske operasjoner, må du være sikker på at det er et reelt behov. Kanskje det er noe bare du legger merke til? Og kanskje det faktisk er et trekk ved deg som får deg til å bli mer interessant for modellbyråene. Skjønnhet er et vidt begrep også i modellverdenen.

Pass på at det er en seriøs fotograf som skal ta bildene dine, så gjør undersøkelser av fotografen på forhånd. Så til sist, med en god portfoliomappe å vise frem, kan du ta kontakt med modellbyråer og presentere deg selv.

About

View all posts by