Bildebehandling

Bildebehandlingsprogrammer finnes i mange forskjellige utgaver, fra de enkleste mobilappene der man kan fjerne røde øyne, endre fargetone og nyanser, til svært avanserte redigeringsprogrammene som gjør at man kan forandre bildene totalt. Et av de mer avanserte programmene som mange bruker i jobbsammenheng, er Adobe Photoshop, med alle dets funksjoner og muligheter. Dette er et relativt kostbart program, men du finner også enklere gratisutgaver, som Gimp, Paint.NET og Photoshop Elements.

Ved å endre bildene man har tatt, kan man skreddersy et bilde til å passe inn i forskjellige settinger, som på en nettside. I ytterste konsekvens kan du faktisk få et uskarpt portrettbilde av en person på en regnværsdag i et fjellandskap til å fremstå som om det er et skarpt bilde med sterk sol på en vakker strand.

Ellers finnes det enkle og mer avanserte muligheter, som å fjerne støy og forstyrrende elementer eller legge til elementer i bildet. Man kan legge på detaljer, mer skygge eller mindre skygge, skarpere konturer eller vagere konturer, endre farger og lysforhold, legge på makeup, gjøre en person tynnere, tykkere, osv. Bilderedigering kan være både en morsom hobby og et nyttig verktøy i arbeidssammenheng for å få bildene til å passe inn i en spesiell kontekst.